Efter store mængder omhyggelige forsøg, får du hermed opskriften på det, vi herhjemme synes er Verdens Bedste Vafler! Og så er det tilmeld let og enkelt at lave dejen fra bunden. 🙂
Har du ikke kardemomme og kanel, så fortvivl ikke, vaflerne smager dejligt alligevel - og vanillesukker kan du fint udskifte med anden type vanille, såsom vanillepaste eller ligefrem kornene fra en rigtig vanillestang, hvis du vil flotte dig. 🙂
Opskriften giver 10-12 hele vafler.
I bund og grund skal det hele bare blandes sammen og i vaffeljernet! Men får at gøre det let for dig selv og undgå klumper i dejen og andre fejl, så gør du lige sådan her:
Hæld alle tørre ingredienser igennem en si, tilsæt derefter æg og pisk dejen rigtig godt igennem - med håndpisker eller lign.
Smelt derefter smørret, fx i microovn, så det er smeltet i den grad, så det er meget blødt, men det må ikke være rygende varmt og slet ikke brunet. Tilføjet det til dejen og pisk videre.
Pensel vaffeljernet helst med smør, men ellers Becel eller smagsneutral olie (fx rapsolie eller kokosolie) - eller brug en smørspray/oliespray.
Hæld dejen på fx med deciliter-målebægeret - husk at de hæver lidt, så de skal ikke være fyldt helt ud med tykt lag dej til kanterne i vaffeljernet. Men fortvivl ikke - den første er alligevel altid en test til kokken! 🙂
Bag vaflerne i vaffeljernet til de er flot brunede.
(Afhængigt af hvor god din nonstick belægning på vaffeljernet er, skal det lige pensles med fedtstof løbende undervejs, fx ved hver anden vaffel.)
Serveres med det sædvanlige - syltetøj, sukker og/eller flourmelis - evt. sirup, hvis du føler dig udenlansk. 😉 Skal du flotte dig kan der tilføjes friske bær og evt. en god is.
Tips:
- Man har tit for vane at stable vaflerne i et ordentlig læs på en tallerken - lad være med det! Så bliver de bløde, og vafler SKAL være sprøde. Så server dem straks, eller placer dem enkeltvis, eksempelvis på risten i ovnen (men ikke for længe, for så bliver de tørre).
- Har du alligevel en øl åben - eller har brug for en undskyldning for at åbne en - så udskift ½ dl. af mælken med øl. Det giver ekstra sprødhed.
- jo federe mælk, jo bedre er det egentlig - men alligevel bruger vi altid minimælk, fordi det er det, vi har. Bruger du sødmælk, så tag lige 1/4 dl af melet fra, så dejen ikke bliver for tyk.
Ingredients
Directions
I bund og grund skal det hele bare blandes sammen og i vaffeljernet! Men får at gøre det let for dig selv og undgå klumper i dejen og andre fejl, så gør du lige sådan her:
Hæld alle tørre ingredienser igennem en si, tilsæt derefter æg og pisk dejen rigtig godt igennem - med håndpisker eller lign.
Smelt derefter smørret, fx i microovn, så det er smeltet i den grad, så det er meget blødt, men det må ikke være rygende varmt og slet ikke brunet. Tilføjet det til dejen og pisk videre.
Pensel vaffeljernet helst med smør, men ellers Becel eller smagsneutral olie (fx rapsolie eller kokosolie) - eller brug en smørspray/oliespray.
Hæld dejen på fx med deciliter-målebægeret - husk at de hæver lidt, så de skal ikke være fyldt helt ud med tykt lag dej til kanterne i vaffeljernet. Men fortvivl ikke - den første er alligevel altid en test til kokken! 🙂
Bag vaflerne i vaffeljernet til de er flot brunede.
(Afhængigt af hvor god din nonstick belægning på vaffeljernet er, skal det lige pensles med fedtstof løbende undervejs, fx ved hver anden vaffel.)
Serveres med det sædvanlige - syltetøj, sukker og/eller flourmelis - evt. sirup, hvis du føler dig udenlansk. 😉 Skal du flotte dig kan der tilføjes friske bær og evt. en god is.
Tips:
- Man har tit for vane at stable vaflerne i et ordentlig læs på en tallerken - lad være med det! Så bliver de bløde, og vafler SKAL være sprøde. Så server dem straks, eller placer dem enkeltvis, eksempelvis på risten i ovnen (men ikke for længe, for så bliver de tørre).
- Har du alligevel en øl åben - eller har brug for en undskyldning for at åbne en - så udskift ½ dl. af mælken med øl. Det giver ekstra sprødhed.
- jo federe mælk, jo bedre er det egentlig - men alligevel bruger vi altid minimælk, fordi det er det, vi har. Bruger du sødmælk, så tag lige 1/4 dl af melet fra, så dejen ikke bliver for tyk.