Blødende chokoladekager (Chokolade Fondant)

Bedømmelse
Antal8 portioner
 150 gram Mørk chokolade (70 %)
 150 gram Smør
 3 Past. æggehvider
 6 Past. æggeblommer
 2 dl Sukker (170 g)
 1 dl Hvedemel (60 g)
1

Sæt ovnen på 200 grader.
Smelt chokolade og smør i en gryde ved middelvarme under omrøring.
Tag gryden af varmen og tilsæt æggehvider, æggeblommer, sukker og hvedemel.
Rør til en glat masse.

2

Fordel massen i smurte, meldryssede ovnfaste portionsforme a ca. 1 dl.

Bag midt i ovnen i 10-15 minutter.

Fondanterne skal ikke være helt gennembagte, men stadig være løse i midten.
Vend straks de nybagte fondanter ud på tallerkner.

Server med friske bær, is, frugt og/eller flødeskum.

3

Chokolade Fondant massen kan forberedes op til 10 timer før servering.
Fyld i forme og opbevar koldt.
Tag formene ud, så massen får stuetemperatur - ca. 1 time - og bag efter opskriften

Kategori, ,

Ingredients

 150 gram Mørk chokolade (70 %)
 150 gram Smør
 3 Past. æggehvider
 6 Past. æggeblommer
 2 dl Sukker (170 g)
 1 dl Hvedemel (60 g)

Directions

1

Sæt ovnen på 200 grader.
Smelt chokolade og smør i en gryde ved middelvarme under omrøring.
Tag gryden af varmen og tilsæt æggehvider, æggeblommer, sukker og hvedemel.
Rør til en glat masse.

2

Fordel massen i smurte, meldryssede ovnfaste portionsforme a ca. 1 dl.

Bag midt i ovnen i 10-15 minutter.

Fondanterne skal ikke være helt gennembagte, men stadig være løse i midten.
Vend straks de nybagte fondanter ud på tallerkner.

Server med friske bær, is, frugt og/eller flødeskum.

3

Chokolade Fondant massen kan forberedes op til 10 timer før servering.
Fyld i forme og opbevar koldt.
Tag formene ud, så massen får stuetemperatur - ca. 1 time - og bag efter opskriften

Blødende chokoladekager (Chokolade Fondant)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *